A legújabb rendezvény, amit szerveztem: Napelem átadó buli

Mostanában eléggé furcsa rendezvényekkel találkozom. Nemrég például egy barátom arra kért meg, hogy szervezzem meg a napelem átadó bulijukat.

Eléggé meglepődtem, a napelem átadás nem tartozik éppen a klasszikus partyk közé. Sok mindent szerveztem már életemben, de ez az egyik legfurcsább indok a rendezvényszervezésre.

Egy nagyobb projekten vannak túl, egy pályázat segítségével ugyanis korszerűsítették a cégük energetikai ellátását.

A napelemprojekt.hu oldalon találtak rá egy remek lehetőségre, amit ki is használtak. Napelem célú befektetéshez lehetett vissza nem térítendő támogatást igényelni.

A napelemprojekt.hu oldalon a pályázat minden részlete, a feltételek mind le voltak írva. Mivel a cégük megfelelt a pályázatban foglaltaknak, úgy döntöttek, hogy belevágnak. Először minden információt összegyűjtöttek, ami egy sikeres pályázathoz szükséges lehet, majd a napelemprojekt.hu oldal üzemeltetőjével meg is beszélték a részleteket. Itt látták összefoglalva a pályázatot, szóval a tervezésben, kivitelezésben és a pályázattal kapcsolatos teendők elvégzésében is itt kértek segítséget.

A cég elég profi a napelemek területén, már több nagyobb projektet is véghez vittek, így nagyon tapasztaltnak számítanak a napelemmel foglalkozó cégek között is.

A pályázatot a segítségükkel benyújtották, amit el is fogadtak, így a napelem telepítés a megvalósítás fázisába lépett.

A napelemek gyorsan a helyükre kerültek a cégnek köszönhetően. Gyorsan és profin dolgoztak, mindent úgy tettek fel, ahogyan azt megbeszélték, az áraik is nagyon kedvezők voltak, főleg, hogy a beruházás egy nagy részét vissza nem térítendő támogatásból tudták fizetni.

A napelemek elkészültét és a rendszer biztonságossá tételét követően már csak a megfelelő engedélyek és papírok kitöltése volt hátra, utána pedig használatba is vehették a napelemeket.

A napelem ünnepélyes átadójának lebonyolítására kértek fel engem. Természetesen, bármennyire is furcsa volt elsőre a kérés, azért elvállaltam a dolgot és egy egészen kellemes napelem átadó ünnepséget szerveztem a cégnek.

Azt mondta a barátom, hogy azért van ilyen nagy jelentősége ennek az átadásnak, mert régóta tervezgetik a napelemeket, az iroda zöldebbé tételét, a papírmentes, környezettudatos iroda kialakítását. Ez egy hatalmas nagy lépés volt az útjukon előre, így a cég minden dolgozója nagyon örült a sikeres pályázatnak és beruházásnak.