A rendezvénytermekbe is napelem

Rendezvényszervezőként sokat járok olyan helyekre, ahol rendezvényeket tartanak, mondjuk konferenciákat és esküvőket. Ezeknek a helyeknek általában magasak a számlái, mivel egyszerre sok embert látnak vendégül, és nagyok is. Nem is gondolná az ember, hogy például egy esküvőnél mennyi energiát elhasználunk, csak a világításra mondjuk.

Tudom, hogy sok ilyen nagyobb helyszín szenvedd azzal kapcsolatban, hogy miképpen tudnának energiát spórolni. Nekik szoktam javasolni a napenergiát.

Minden, amit csinálunk, gazdasági hatással van. Az általunk vezetett autók, a megvásárolt házak, az általunk megcsinált munkák, az általunk fogyasztott élelmiszerek, a megvásárolt ruhák, a meglátogatott helyek… minden gazdasági hatást gyakorol a bolygó minden közösségére. De persze a napenergiára való átállás közvetlenül is hat egy cégre vagy háztartásra.

Nagy az esélye, hogy a cégek esetében a közüzemi számla magasabb, mint azt akarják, hogy legyen. Ha egy cég úgy dönt, hogy telepíti a napelemeket, vagy napelemeket + plusz napelemes akkumulátort használ, akkor az összköltséget kezelhető szintre lehet hozni (átlagosan egy év során). Azok a lakástulajdonosok, akik a helyi közművekből magas villamosenergia árakkal rendelkeznek, azok, akik a legtöbbet spórolhatnak, amikor a napenergia felé fordulnak. A napenergia rendszerrel az ember elkerülheti a fosszilis tüzelőanyagokkal kapcsolatos gyakori áremelkedéseket. A kormány gyakran adókedvezményeket és támogatásokat is kínál a megújuló energiaforrásokhoz.

A napenergiának gyakran figyelmen kívül hagyott pénzügyi előnye az az érték, amelyet az otthonhoz ad. Tehát ha mondjuk van valakinek egy olyan ingatlan, amiben rendezvényeket szerveznek, annak az értékét is növeli, ha napelem van rajta. Ilyen szempontból sem rossz befektetés.

Szerencsére nem csak úgy általában tudom nekik ajánlani a napenergia rendszereket, hanem ismerek is egy céget, akik ezzel foglalkoznak. Rá is lehet keresni rájuk a neten. Náluk van külön információ arról is, hogy a különböző energiaigényű ingatlanoknak melyik rendszer a legjobb, például ott vannak a 5 kw napelem rendszer árak.

Lehet, hogy először ez minden cégnek nagyobb kiadás, de hosszabb távon megéri, és így a cégek a környezetet is védik. Az ilyen cégeknek pedig jobb híre van, és szívesen tartanak ott rendezvényeket is.