A sikeres rendezvény után a családi vállalkozás ügyeit is megszervezem

Idén tapasztalhattam meg igazán azt, hogy a büszkeség, amit egy-egy sikeresen elvégzett nagyobb feladat után szoktam érezni, csak megsokszorozódik attól, ha másokkal közös a siker és az elégedettség érzése. Szerencsésnek mondhatom magam, mert tavaly szeptemberben nagyon jó döntést hoztam azzal, amikor beiratkoztam a jelenlegi képzésemre. Olyan csapat jött ugyanis össze, ahol nagy az összhang, jól működünk együtt és jó a dinamika, így el is döntöttük, hogy szervezünk egy nagyszabású művészeti rendezvényt, ami egyben a szakunkat is népszerűsíti. Volt, aki a plakát- és logótervezést és a social media kezelését vállalta el, más a résztvevőkkel, vagy az érintett intézményekkel, helyszínekkel tartotta a kapcsolatot, vagy moderátorként, konferálóként vagy éppen kiállítóként készült az eseményre.

Egy ilyen első szárnypróbálgatásnak is beillő folyamat (bár többen voltak azok, akik már vettek részt hasonló esemény szervezésében, én azonban teljesen újonc voltam a témában) tökéletes terep volt arra is, hogy mindannyian levonjuk a tanulságokat mind egyéni-, mind csapatszinten. Megtudhattuk, ki hogyan reagál arra, hogy nyomás alá van helyezve, vagy ha valamit hirtelen újra kell tervezni, mint ahogyan azt is megállapítottuk, hogy legközelebb már a szervezési folyamatot is sokkal következetesebben és strukturáltabban kell véghez vinni, mert valószínűleg így is bőven lesz olyan dolog, amire nem számítottunk előre és megbolygatja a menetrendet.

A visszajelzéseink is nagyon pozitívak voltak egyébként, aminek nagyon örültünk, és akadt néhány építő jellegű hozzászólás is. Különösen szerencsésnek éreztem magam, mert a családom és szeretteim körében élhettem meg az esemény felemelő pillanatait, amitől különösen szépnek, és még ragyogóbbnak éreztem az estét. A napot egy laza borozással és beszélgetéssel zártuk, ami bár nem tartott olyan sokáig, mert nagyon kimerültek voltunk, de nagyon jó érzéssel töltött el mindenkit – végre ki tudtuk engedni a hetek óta csak gyülemlő feszültséget magunkból, és koccinthattunk egyet a sikeres projektre.

Bár eddig a családi vállalkozás elindításában nem vállaltam annyira gyakorlatias feladatokat, de az eseményünk sikerén felbuzdulva ez megváltozott. A gépeket egy nagyon szuper weboldalról, az rdealer.hu-ról szereztük be. A Dealer – Gastro & Ice Dealer, azaz az RDealer Group kizárólag a legprofibb márkákkal dolgozik együtt, ha gasztronómiai vállalkozás gépparkjáról van szó. Egy ideje örömmel vettem észre, hogy megújult a honlapjuk is, így például már olyan szolgáltatással is találkozhatunk náluk, mint a pályázatírásban való segítségnyújtás. Az eredendően tapolcai székhelyű vállalkozás, a Dealer – Gastro & Ice Dealer segítségével – az ország bármely pontján is élünk – biztosan be tudjuk szerezni a vállalkozásunkhoz szükséges gépeket és eszközöket, akár a weboldalról, akár a telephelyükön válogatunk és állapodunk meg bizonyos termékeknél, a szállítás minden esetben megoldható. Mindennek részletes feltételeiről úgy tudunk tájékozódni, ha megkeressük őket. Minderre a már említett telephely (pontos cím: Tapolca, Halastó utca 5. szám), a honlapon megadott két telefonszám, illetve az e-mail címük a Facebook oldaluk is kiválóan alkalmas.

Hogy valójában mennyire széles a Dealer – Gastro & Ice Dealer repertoárja, azaz hány különböző típusú eszközt és gépet, valamint világmárkát találunk a kínálatukban, azt egy ilyen blogbejegyzésben felsorolni is nehéz lenne. Így inkább csak szemezgetek picit a felhozatalból, hogy kicsit közelebb hozzam az egész szellemiséget. A kezdőlapon például igazi olaszos hangulatnak örvendhetünk, ugyanis egyből a legkiválóbb olasz gasztronómiai élményeket megtámogató berendezésekkel találkozhatunk. Forgós pizzakemence, 1 vagy 2 aknás elektromos pizzakemence, dagasztógép, pizzatészta nyújtó, pizzatészta gömbölyítő… Bizony, itt minden van!

Egyébként a széles kínálatot igyekeztek a vásárlók számára logikusan felépített és könnyen megkülönböztethető alkategóriákba rendezni, hogy valamelyest azért mégiscsak könnyebb legyen eltájékozódni az oldalon – mindez azt hiszem, kijelenthetem, hogy sikerült is, teljes mértékben.

Dealer - Gastro & Ice Dealer

Ha a menüpontok szerint kívánunk haladni, akkor a honlapon belül a legfelső sorban, az RDealer Group – RDL – logója és a kereső rubrika közötti részen keressük a Termékek feliratot.
Itt a sorban először a csomagolástechnikai eszközöket tudjuk megtekinteni, amelyek között gépek is találhatóak – például tálcazáró és vákuumcsomagoló gépek, valamint olyan, mindezen folyamotokhoz elengedhetetlen kiegészítők, mint a tálcák, tasakok és fóliák. Többségében új termékeket forgalmaznak, de kínálatukban előfordulnak a használt, kiváló állapotnak örvendő gépek is. Az alapbeállítás szerint népszerűség szerint listázza (a legnépszerűbbtől kezdve) a termékeket a Dealer – Gastro & Ice Dealer honlapja, ezt tetszés szerint át tudjuk állítani újdonság szerinti, vagy ár alapján történő növekvő vagy csökkenő rendezésre.
A csomagolástechnikai eszközöket az előkészítő gépek követik a menüpontok szerint. Ez egy nagyon változatos termékkategória, ugyanis itt a háztartásunkból már jól ismert nevű eszközök találhatók meg profi, ipari konyhai minőségben és kapacitással. Van itt botmixer, tésztanyújtó, kutter, szeletelő, centrifuga, sajtreszelő…
A következő csoport az édesszájúak egyik kedvence lehet, ugyanis itt a fagylalt kerül terítékre minden mennyiségben. Talán nem is gondolnánk, hogy ennyi fajta eszköz szükségeltetik a mennyei, hűsítő édességek előállításához, de a Dealer – Gastro & Ice Dealer bebizonyítja, hogy nem véletlen szerepel kiemelve náluk az “Ice” szócska! A fagylaltgépek kategória ugyanis számos alkategóriát rejt magában: a fagyasztó, a lágyfagylaltgép, sokkoló és vitrin talán adják magukat, de olyan kevésbé ismert gépekkel is találkozhatunk, mint a krémfőző, emulgeáló, pasztörizáló és a különböző fagylaltos kiegészítők, reklámok és jégkása készítéséhez kapcsolódó berendezések.
Ezután jönnek a húsipari gépek, amik egy nagy szeletét alkotják a teljes kínálatnak. Itt minden megtalálható, ami a hús előkészítéséhez, feldolgozásához szükséges.
A hűtés-fagyasztás kategóriája magában foglalja a gasztronómián belüli különböző hűtési metódusokat igénylő alcsoportokat: pékipari hűtő, süteményes hűtő és vitrin, feltéthűtő, jégkrém fagyasztó…
Az ital készítők nagyobb részét a citrusfacsarók és -prések teszik ki, míg emellett találhatunk itt kávéfőzőt és -darálót is, valamint különböző shakereket is, amik akár ínycsiklandó görög frappék készítésére is alkalmasak.
A kiegészítők egy másik nagy szelete a kínálat egészének. Itt a legkülönfélébb apróbb konyhai eszközök közül tudunk válogatni, mint például a pizzalapátok, a fazekak és lábosok vagy a konyhai szemetesek.
A mosogatás kategóriában profi gépeket és tisztítószereket is találunk, így praktikusan egy helyről szerezhetünk be minden ehhez szükséges eszközt a repertoárunkba.
A sütés-főzés menüpontban a gáztűhelyek, sous vide kádak, grillsütők, lapsütők, tésztafőzők és a többi hasonlóan izgalmas, étel elkészítésére alkalmas gép világába nyerhetünk betekintést.
A sort végül, de nem utolsó sorban a sütőipari gépek zárják. Itt a cukrászat kapja a főszerepet, dagasztó, fondantozó gépeken és cukrászati robotgépeken felül egyéb, a sütéshez jó szolgálatot tevő gépeket tudunk ebben a menüpontban megtekinteni.

Ha már megnyílt a családi étterem, biztosan beszámolok róla, de addig is örülünk a jó vásárnak, amit az RDealerről való beszerzés jelentett nekünk. Profi minőség és jó árak – én csak ajánlani tudom őket mindenkinek, aki a gasztronómiát szeretné magasabb szintekre emelni.