Az összetartozás jele: egy jó önkéntes póló

lolmarkt.hu/egyedi-polo

Nem azt mondom, hogy egy jó csapatot a pólója teszi azzá, ami, hiszen ez hatalmas butaság lenne, de tudom azt, hogy mennyit számít egy ilyen csapatpóló. Évek óta foglalkozom rendezvényszervezéssel, s habár a szervezési időszak alatt sok minden mással is szoktam foglalkozni, a rendezvény időszaka alatt mindig az önkéntesek koordinálása a munkám. Rengeteg különböző emberrel és csapattal dolgoztam már együtt, ezért sok tapasztalatom van. Tudom, hogy számukra ez a közös póló mentség. Már csak azért is, mert ha valamire nem tudnak válaszolni, mert szerencsétlenek miért is tudnának, hiszen ők csak önkéntesek és nem szervezők, akkor ezt azonnal be is tudják bizonyítani az érdeklődő számára, levéve saját magukról a felelősséget, ami tényleg nem őket illeti. De ez külső ok. Ennél sokkal fontosabb tud lenni a közös póló akkor, amikor nem ismerik egymást. Általában egy önkéntes csapatba vannak, akik baráttal vagy ismerőssel jelentkeznek, de sokan vannak olyan bátrak, akik egyedül. És ha nagy csapatról van szó, akkor nehezen jegyzik meg egymást, ezért a rendezvényen néha félve elvesztik a fonalat, hogy mi most a dolguk, kivel kellene legyen és a többi.

A LOLmarkt cégtől rendeltem az utóbbi években a pólókat. Előtte sok más céggel megpróbálkoztam, de valamivel mindig gondom akadt. Ennél a cégnél azonban, ha közbe jön bármilyen apróság, azonnal és készségesen a segítségemre sietnek. Szó sincs idétlenkedésről.

Ezen a linken tudjátok elérni őket: lolmarkt.hu/egyedi-polo. Érdemes megnézni a weboldalukat, mert akkor is érdekes lehet, ha nem vagy rendezvényszervező. Rengeteg magáncélra felhasználható pólót árulnak például filmek és sorozatok vagy épp különböző ünnepek alkalmából. Még páros pólót is tudtok venni a szerelmetekkel, ha esetleg ilyenre vágytok, vagy bármilyen más, vicces pólót (vagy esetleg pulcsit is).

Hogy is néz ez ki a gyakorlatban? Ha kis darabszámban kérsz pólót, akkor még helyben el is készítik neked, ha azonban többet kérsz, természetesen várnod kell. Én a soroksári boltjukba szoktam menni é a legtöbb esetben nagy mennyiségben rendelek, habár már volt olyan is, hogy nyereményjáték során bizonyos egyedi pólókat lehetett nyerni és azoknak kis mennyiségben kértem. De legtöbbször nagy önkéntes csapatoknak nyomtatom a pólókat és ilyenkor intézem a szervezői pólókat is, két legyet egy csapásra. Általában viszem magammal a rendezvény logóját, esetleg a betűtípusát és színötleteket és rájuk bírom a pólók megtervezést. Természetesen a rendelés leadásakor már mindenkitől elkértem a méretét és ilyenkor pontos számot mondok, hogy milyen méretű pólóból hány darabot kérünk. Több napos rendezvény esetében mindenki több pólót kap, kisebb kaliberű rendezvények esetében pedig csak egyet. Aztán volt már olyan is, pontosan kétszer történt meg, hogy olyan kaliberű rendezvényt szerveztem, aminek saját designere volt és ő nem volt hajlandó másra bízni a póló megtervezését, hiszen ha mindent ő csinált, a saját minőségében, akkor nem szeretné másra bízni a pólókat sem. Nem mintha a LOLmarktban nem igényesen terveznének pólót, de tudjátok a grafikusoknál ez ilyen elvi kérdés. De a LOLmarktban ilyenkor is nagyon segítőkészek. Mindkét rendezvény esetében megkértem a grafikust, hogy írjon egy e-mailt az üzletnek és kérdezze meg, hogy milyen formátumban kérik tőle a pólótervet, hogy ők ki jól ki tudják nyomtatni. Az üzletből pedig nagyon készségesen segítettek ebben az esetben is. Ezt nevezem én hozzáállásnak! Természetesen a grafikus megtervezte a pólót, de a továbbiakat megint én intéztem: hány kell? milyen méret? és a többi.

Más üzletükben nem jártam még, mert azok távol esnek tőlem, de megtaláljátok őket Budakalászon, Nyíregyházán, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Tiszaújvárosban, Maglódon, Dunakeszin és Budaörsön is. Meggyőződésem, hogy ott is nagyon szívesen a segítségetekre lesznek, hiszen egy ilyen kisebb üzletlánc esetében nagyon fontos, hogy azonos szinten tartsák a színvonalat! Én, mint magánember is vásároltam már náluk. Például az öcsémnek vásároltam Trónok harca tematikájú pólót. Ezt az előre megtervezettek közül választottam. Majd következő évben az öcsémmel ketten terveztettünk édesanyánknak egy személyes anyák napi pólót, amin mindketten rajta vagyunk. Szeretem a munkámban, hogy egy csomó lehetőséget megismerek, amit aztán felhasználhatok a saját életemben is. Rendezvényeket szervezni nagyon hálás munka, imádom.