Defekt munka közben

A rendezvényszervezés egy bonyolult és összetett mesterség.

Évek óta dolgozom egy fesztivál menedzsmentjében, ezért rájöttem már, hogy egy szervezésnél csak az nem romlik el, ami már amúgy is rossz volt… Na jó, nem akarok pesszimista posztot írni, de azért zsákbamacskát sem fogok árulni az érdeklődőknek: ha rendezvényszervezésre adod a fejed, akkor bizony alaposan fel kell készülni a felkészülhetetlenre, és nagyon rugalmasnak kell lenni egy-egy probléma megoldásához.

Én főként műszaki és technológiai dolgokkal foglalatoskodom a cégnél, így például a hangosítás meg egyebek szállításával, informatikai rendszerekkel, jegyekkel, meg éppen azzal, amivel kell…

Tavalyi szezonban történt egy para eset velünk. Azt tudni kell, hogy egy fesztivál alatt egy héten átlagosan 70-80 órát dolgozunk. Nem tudunk mindig topon lenni. A fesztiválok területén manapság divat lett tehát a szervezők részéről a kis robogókon való közlekedés, de én például a pozíciómból és feladataimból adódóan nagyrészt mégis autóval vagyok kénytelen ki és bejárni a területre.

Szóval tavaly rettentő meleg volt. Éppen kifelé tartottam a fesztről, el is hagytam a város határát is, ahol az esemény volt, amikor durr – egyszer csak defektet kaptam. Na mondom remek, legjobbkor jön ez is!! Leálltam oldalra, vészvillogó, elakadásjelző, minden, ami ilyenkor szokás. Imádkoztam, hogy a pótkerék bent legyen az autó hátuljában… Először meg is örültem, mert kereket találtam ugyan a csomagtartóban – igen ám, de az sajnos csak mankó kerék volt, amivel köztudottan csak a lehető legkisebb távot szabad megtenni. A szívbaj kerülgetett, hogy most mit tegyek. Végül visszamentem a fesztiválra, hogy valaki azonnal szerezzen egy becsületes pótkereket, és megindultam egy másik autóval, iszonyat késésben.

Ezután a baki után ráeszméltem, nem szabad engednünk, hogy egy ilyen hülyeség többet a munkánkat veszélyeztesse. Így beszéltem a főnökkel, hogy az összes céges kocsit szereljük fel rendes, jó minőségű pótkerékkel.

Szerencsére a gumidiszkont.hu-n akkor éppen nyári gumi akció volt, úgyhogy adandó alkalommal el is kezdtem böngészni az oldalt. Az összes céges autónk típusára találtam megfelelő kereket, és remek árakon! Az a jó, hogy itt, sok más gumis oldallal ellentétben van lehetőség egy darab gumik vásárlására, nekünk pedig éppen erre volt a legnagyobb szükségünk. A keresőmotor nagyon királyul működik, akár típusra, akár konkrét méretre keres az ember.

Az pedig, hogy éppen a nyári gumi volt akcióban, csak hab a tortán! Télen nem dolgozunk annyit, felesleges téli pótkereket vennünk. Nagyon praktikus ember vagyok, nem szeretem a nehezen használható felületeket, vagy azt, ha az ember kénytelen elveszni a részletekben, mire megtalálja, amit keres. A gumidiszkont.hu-n szerencsére ettől nem kell félni, mert egy hihetetlenül jól használható webshopról vn szó. Keresni éppen olyan könnyű, mint vásárolni. Ez már csak azért is fontos, hogy ne azzal teljen az értékes munkaidőm, hogy nyári gumikat meg nyári gumi akciókat böngészgetek naphosszat…

A váratlan eseményekről tehát ennyit. Szerintem megéri befektetni jó minőségű gumikra, egy vállalkozásnak különösen. Ott, ahol ennyit vannak hajtva a kocsik, az a legkevesebb, hogy biztonságos, jó gumikon guruljunk.