Egy fogbeültetésnél is fontosak az árak

Idén egy rövid ideig, egészen pontosan pár hétig, dolgoztam egy cégnél, ahol különböző orvostechnikai eszközök forgalmazásával foglalkoznak. Ebbe beletartozik a fertőtlenítő szerektől kezdve, a különböző implantátumokon keresztül, az adagoló gépekig nagyon sok minden.

Az ilyen és ehhez hasonló cégek bizonyos időközönként részt vesznek különféle rendezvényeken és konferenciákon, ahol saját standdal készülnek, mindig az adott rendezvénynek megfelelő témában. Ennek az a célja, hogy bemutassák a termékeiket és kapcsolatokat alakítsanak ki, illetve, hogy esetlegesen új partnereket szerezzenek. Igazából ezek a rendezvények olyanok, mint bármelyik másik börze.

Így merültem bele egy kicsit mélyebben a fogbeültetés világába. Persze, csak elméleti szinten, de mivel eléggé nyitott és érdeklődő típus vagyok, mindennek szeretek utána nézni, ami csak egy kicsit is megfog.

Kutakodásom alatt megnéztem, hogy milyen is egy ilyen eljárás, még nagy nehezen arra is rávettem magam, hogy megnézzek egy-két videót is. A fogbeültetés gyakorlatilag egy műtét, melynek során egy implantátum kerül beültetésre az állkapocsba. Elég komolyan hangzik, és mint megtudtam, igazán nagy felkészülést is igényel.

Ami engem igazán érdekelt, azok a fogbeültetés árak, mert azt gondolom, hogy a megfelelő fogorvos megtalálása mellett, ez a másik legfontosabb szempont. Akárhogy is nézzük, ezek a kezelések igencsak drágák tudnak lenni, különösen, ha magánrendelőbe szeretnénk menni.

A fogbeültetés árak igencsak eltérőek lehetnek, mint bármi más esetében is. Bevallom, megnéztem több helyet is, pontosabban az árakat, és meglepve tapasztaltam, hogy a budapesti fogászatok között jelentős különbségek is lehetnek.

Egy ilyen kezelés árát sok minden befolyásolhatja, ezt mindig figyelembe kell venni, mielőtt bele szeretnénk vágni.

Megkérdeztem egy rokonomat is, akinek néhány hónappal ezelőtt beültetésre került egy fogászati implantátum, hogy neki mik a tapasztalatai.

Számtalan magánrendelőt megnézett, mielőtt megtalálta a számára legjobb ár – érték – szakmai tudás hármast.

Mindenekelőtt online bejelentkezett egy ingyenes állapotfelmérésre, amit egy szintén ingyenes konzultáció követett, illetve a kezelési tervet is átbeszélte vele a fogorvosa. Maga az implantátum beültetése már meghaladta a százezer forintot, de nem bánta meg. Teljes körű tájékoztatást kapott, teljesen fájdalommentes volt a műtét, és nagyon figyelmes volt vele a fogorvosa is, akárcsak a fogászati asszisztens. Miután a fogbeültetés helye meggyógyult, fel kell vágni az ínyt, hogy magához az implantátumhoz hozzá lehessen férni, ez egy harminc ezres tétel. Erre pedig még rájött a korona ára, amiből ő a kicsit drágábbat, ugyanakkor az esztétikusabbat választotta. Azt fontos tudni, hogy minden ilyen esetben egyénileg történik az árak meghatározása, figyelembe véve az igényeket, a páciens egyedi tulajdonságait, illetve egészségi állapotát is.

Hirtelen kicsit meglepődtem, elég drágának találtam. De miután elmesélte, hogy nem ez volt az első hely, ahol járt, és máshol akár a dupláját is elkérik egy fogbeültetésért, csak akkor lepődtem meg igazán.

Az árak mellett, amellett sem tudott elmenni, hogy sehol nem voltak vele annyira kedvesek, mint ebben a magánrendelőben. Ami számára nagyon fontos volt, hiszen az embernek nem mindennap ültetnek be fogászati implantátumot, és fontos, hogy a fogorvos empatikusan forduljon a páciense felé, hogy eloszlassa a félelmeit. Ahogyan az sem elhanyagolható, hogy mindenről tájékoztassák, a lehetséges nehézségekről és az esetleges mellékhatásokról is.