Megszerveztem a világ legjobb esküvőgjét, és kávéfőzőt adtam ajándékba

Már régóta foglalkozom rendezvényszervezéssel. Általában esküvőket szoktam szervezni, de igazából bármit meg tudok szervezni, ha van rá elég keret, illetve, ha van elképzelés a szereplők részéről. Azonban legtöbbször nem is a második, hanem sokszor az első hiányzik. Van, hogy rávágja a vevő “nem tudom, döntsd el te”, na én ilyenkor szoktam gondba lenni. Na nem azért, mert én nem tudnám eldönteni, hogy fehér legyen-e az abrosz, vagy világoskék, mert el tudom. Én tudom, hogy nekem mi tetszik. De hogy a menyasszony és a vőlegény milyet akar, azt nem tudhatom. Főleg, ha alig ismerem őket. Ez bizony képtelenség! Persze van annyi rutinom az évek alatt, hogy a menyasszony és a vőlegény stílusából, öltözködéséből, jelleméből, baráti társaságából azért le tudok vonni egy s más következtetést, de teljes mértékben erre alapozni azért nem a legjobb, mert bizony én is tévedhetek. Annyit szoktam tenni, hogy elmondják az elképzelést. Én elmondom, hogy ez mennyire valósítható meg a keretösszegből, ha megvalósítható, az annál jobb, akkor tényleg már csak pár dolog közül kell választani. Ha nem, akkor valamiről le kell mondani, vagy plusz kölcsön. Ez is nagy fejtörést szokott okozni. De hát, ez van! Én nem szoktam izgulni, azt meghagyom a menyasszonynak, és a koszorúslányoknak.

Viszont, ez esetben minden más. Ugyanis a legjobb barátnőm kért fel, hogy segítsek megszervezni az esküvőjét. Én mondtam neki, hogy szívesen segítek, de ez most nekem is nagy feladat, hiszen ha lehet ilyet mondani, ez a legfontosabb az összes eddigi munkám közül. Általában sosem javaslom, hogy egy olyan ember szervezze az esküvődet, aki közel áll hozzád, hiszen ez könnyen a barátság rovására mehet, ha valami nem úgy alakul. Feszültebbek és idegesebbek lehettek.

kávéfőző

De ezúttal nyilván nem fogom azt mondani a legjobb barátnőmnek, hogy keressen fel egy másik esküvőszervezőt. Nem, ezt egyszerűen nem tehetem.

Tehát elvállaltam, de most nem az esküvőszervezés részleteiről akarok mesélni, hiszen ezzel mindenki találkozik majd, ha odakerül. És a világért sem akarnám untatni az olvasót! Amiről akarnék beszélni, az a nászajándék. Persze, a barátnőm, Ági megmondta, hogy nem szükséges ajándékot adnom hiszen a szervezési munkám bőven kiteszi a dolgot, de én mégis akartam valami apróságot.

Sokáig gondolkodtam, hogy mi lenne megfelelő ajándék, és végül a kávénál maradtam. Ugyanis mindketten szeretünk kávézni, nagyon sokat kávéztunk együtt, és ha jól tudom, akkor Ádámmal is egy kávézóban találkoztak. Szinte szerelem volt első látásra! Igen, valami ilyesmi lesz a tökéletes ajándék! Az ajandek.varazso.hu/blog oldalon rengeteg ajándék ötlet van, ajánlom mindenkinek, aki esetleg még bizonytalan, hogy mit is adjon ajándékba egy kávéimádónak. Tényleg érdemes elolvasni minden cikket a témában. Hiszen a kávékülönlegességek és kávék témakörében is megannyi ajándék ötlet van! Néhány országban a kávé igazi gasztronómiai csoda! Érdekes dolgokat olvashatunk arról is, hogy mennyit kávéznak a magyarok. Például, azt gondolom nem sokan tudtátok, hogy a magyarok 80-85%-a rendszeresen kávézik és átlagosan három csészével fogyasztanak naponta. Ez azért meglepő, nem? Így, ha van egy olyan ismerősöd, aki meghívott a szülinapjára, de semmi ötleted nincs, egy kávés ötlet 80-85%-ban befutó! De mielőtt kávét veszel, azt is érdemes feltérképezni, hogy az ünnepelt hogyan szereti és készíti a kávét. Van, aki a kotyogósra esküszik. Mert az elég erős kávét csinál, és megbízható. Van, aki a kapszulásat szereti. Az igazán finom, de a kapszulák alapvetően, hosszútávon drágák. Van, aki a 3 az 1bent szereti, ők a legsietősebbek. És van aki a modern kávéfőzőket szereti. Egy egyszerű, könnyen kezelhető, mégis modern kávéfőzőnek szerintem senki sem tud ellenállni. Egyszerűen csak ki kell próbálni és onnantól már a többi kávé nem lesz finom. Legalábbis én így gondolom! Az ajandek.varazslo.hu oldalon találtam meg én is az árban is és minőségileg is legjobb kávéfőzőt! Nagyon finom kávét csinál, és nem is volt drága! De erről majd később!

Ha már kávé, érdemes megnézni, hogy a többi kultúrában hogyan vélekednek a kávéhoz. Mert bizony, az osztrákok élen járnak a kávézás hagyományában. Az első kávéház Bécsben 1680-ban nyílt. Leginkább mélangot isznak, amely eléggé hasonlít a cappuccinóra. Nálunk ez a típus nem annyira népszerű, illetve az Aldiba és a Lidl-be lehet kapni jegeskávét, és közülük van mélango típus is, de az nem hasonlít az osztrák kávéhoz olyan nagyon. Olaszország az eszpresszó hazája. Ez itthon is népszerű típus, sőt, mondhatni a legelterjedtebb. Hollandia is ismert kávéimportáló ország.

Na de a lényeg, végül milyen kávéfőzőt is vettem? Az ajandek.varazslo.hu weboldalon több, mint 100 találat volt kávéval kapcsolatos ajándékokra. Azért is szeretem a webshopokat, mert rengeteg találat van, nem csak 3-4, mint a boltokban. Különböző szín, méret, ár, és mind-mind sokkal olcsóbb, mint a boltokban. A szállítási idő is csak pár nap, és sok helyen ingyenes a szállítás. Az oldalon rengeteg modern, kotyogós kávéfőző van mindössze fillérekért. De én nekem a Nescafe Dolce Gusto Oblo Krups kávéfőző tetszett meg legjobban. Ez a boltokban nagyon drága, de online, elhihetitek, 20 ezer forint alatt van az ára! Stílusos és elegáns megjelenés, amely nem csak egy egyszerű kávéfőző, hanem meglehetősen modern megjelenést kölcsönöz a konyhába is. Nem csak egyszerű kávét, hanem kávék megannyi változatát lehet vele elkészíteni. Miután rákattintottam a termékre, az oldal elvezetett engem az olcsoedeny.hu weboldalhoz. Ott a leírásban minden lényeges információ szerepelt róla. Meglehetősen nagy tartálya van, ahol 0,8 liter víz is elfér, a súlya 2,5 kilogramm, ami nem sok, tehát meglehetősen könnyű tárgyról van szó. Még az áramfogyasztás is pontosan le van írva, így egy csomó szempont alapján választhatunk és összehasonlíthatunk. Rengeteg kép is van fent a termékről, mindegyik meglehetősen jó minőségű, és rá lehet közelíteni az egyes részletekre is. Az egyes termékekről véleményt is lehet olvasni, illetve YouTube videó is van fent róla. A szállítási feltételekről minden honlapnál külön lehet olvasni, az olcsoedenyek.hu-nál a szállítási idő 1-2 munkanap, és ha 20 ezer forint felett vásárolsz, akkor teljes mértékben ingyenes a házhozvitel.

Nos, én is megrendeltem és a csomag szerencsére megérkezett pár napon belül teljes mértékbe sérülés mentesen. Aztán pedig becsomagoltam egy csodaszép csomagolópapírba és már kész is voltam az ajándékommal. Nem kellett boltok tömkelegét végigjárkálnom, egy csomó időt spóroltam meg, amit az esküvőszervezésbe tunkoltam bele.

És hogy hogyan is sikerült az esküvő, illetve Ági örült-e az ajándékomnak? Már nincs sok időm, szóval leírom gyorsan. Az esküvő szuperül sikerült, legalábbis én jól éreztem magam, és úgy vettem észre, hogy Ági is. Az ajándéknak is nagyon örült, legalábbis kaptam egy köszönőkártyát tőle, amiben elég részletesen kifejtette, hogy mennyire örül az új kávéfőzőjének. Hát, mit mondjak, megérdemelte! Örvendek a boldogságának, és annak is, hogy vele lehettem ezen a csodálatosan szép napon!