Spórolós praktikák az esküvődre

Egyre több barátnőm megy férjhez mostanában. Én általában csak ülök, és hallgatom, hogy ahányan vannak, annyiféle elképzelés, ötlet, kihívás és praktika létezik. Az elején mindegyikőjük lelkes és boldog, de egy ponton túl nem hallok mást, csak a felmerülő problémákat. És ilyenkor sajnálom őket, ennek nem így kellene kinéznie. Éppen ezért gyakran inkább rendezvényszervezőt fogadnak fel a párok, elkerülve ezzel a nehezebb pillanatokat, a fölösleges idegeskedést.

Jó ötlet, de inkább arra gondoltam, hogy összeszedek nektek egy-két ügyes praktikát, amik segítségével akkor is elkerülhetitek az aggodalmaskodást, ha mégis inkább ti magatok szerveznétek meg a saját esküvőtöket.

Az első ilyen kis praktika meglehetősen újkeletű, és nem mindenkihez passzol, ezért csak az vegye számításba, aki megérintve érzi magát ezzel kapcsolatban. Két ismerősöm is van, akik úgy döntöttek, hogy minden hagyománnyal felhagyva inkább egy nagy, laza bulit szerveznek: maximum 2 hónapig szervezkedtek, mégis minden meghívott részt tudott venni az eseményen. Az ételek és a torta elkészítését is a vendégek vállalták magukra, a fotós is ismerős volt. Az említett ismerőseim állítják, hogy életük legjobb bulija és legszebb napja volt egyben.

Kicsit az előzőhöz is kapcsolódik a második praktika, ugyanis – ismerősök lévén áramoltatjuk egymás között a jobbnál jobb ötleteket – a spórolás minden esküvő szervezésénél mérvadó szempont. Az ötlet tőlem indult, ugyanis szerintem teljesen fölösleges minden apró, egyfalatnyi ételnek tökéletesnek lennie, a lényeg, hogy jól essen az embereknek, akik közben jól érezhetik magukat. Ezért javasoltam néhány barátnőmnek, hogy nézzenek utána az általános kedvezményeknek, hátha jön valami inspiráció. Hamar rá is találtunk a Lidl akciós újságra, amiben nem csak az élelmiszerek, hanem a design és home termékek is leárazva szerepelnek. A kivitelezés úgy nézett ki, hogy összeültünk a barátnőimmel, és elkezdtük bújni ezeket a kedvezményeket. Megtaláltuk az egyikük esküvőjére szánt aprósüteményt, a másikuk tortájára szánt díszítést, másnak találtunk péksüteményeket, és a fentebb említett „csináld magad esküvőbulira” szánt ételekhez is többen a lidl akciós újságból választottunk alapanyagokat. Ha már ennyit beszélek itt nektek erről az újságról: ezen a weboldalon ti is kedvetekre válogathattok!

A harmadik praktika pedig szintén kicsit hajaz az előzőre, hiszen minden összefügg mindennel. A design elemek akkor is szépek, ha magatok készítitek el őket, és ehhez a megfelelő, de olcsóbb alapanyagokat választjátok! De akkor is találhattok elérhetőbb árú termékeket, ha nem ti akarjátok elkészíteni, hanem már készen vennétek. A lidl akciós újság ehhez éppen ideális, hiszen ha megfigyelitek, egyre több home és dekorációs termékeket árulnak.

Plusz egy ötlet: egyre divatosabb manapság az ajándéklista készítése, ezzel könnyítve meg a vendégek dolgát a nászajándékkal kapcsolatban. Egyszerűen készítetek egy online listát, linkekkel és konkrét megnevezésekkel és árakkal arról, hogy mire vágytok, mit szeretnétek kapni. Itt lefoglalhatják a vendégek az ajándékokat, így senkitől nem kaptok egyformát. Ha ehhez is használjátok az akciós újságot, akkor a Lidl-ben jobbnál jobb háztartási gépekhez is hozzájuthattok akár kedvezményesebb áron is. És akár még a vendégek is örülnek majd, hogy milyen okosan vásárolhattak nektek meglepetést.

Remélem, tudjátok hasznosítani az ötleteket. Csodás esküvőt mindenkinek!